Låt oss presentera Rasmus och Sixten!

Här har vi två killar som är precis i början av sina elektrikerkarriärer. Ramus är första års elmontör och Sixten är lärling. De båda har läst elektriker på gymnasiet i tre år och arbetar för fullt hos oss på CSA installation. Och att bli elektriker är verkligen ingen lek, efter utbildningen på gymnasiet ska du genomföra ett år, 1600 timmar (!), som lärling. Därefter arbetar du som första, andra och tredjeårsmontör innan du är fullärd elektriker.

 

Vad är det bästa med yrket?

– Det bästa med yrket är variationen på jobb. Det är sällan som jag gör samma saker och det är alltid många olika moment i en elinstallation, säger Rasmus.

– Jag tycker om att arbeta praktiskt och så tycker jag det är kul med prylar och elektronik. Sen håller jag med Rasmus om att variationen på arbetsuppgifter är bra, berättar Sixten.

 

Berätta om en spännande elinstallation!

– Jag kan inte komma på en specifik installation, men jag tycker det är väldigt kul och spännande att arbeta med solceller. Det är väldigt annorlunda att jobba med elproduktion jämfört med vanliga elinstallationer. Det är häftigt att vara med och bygga solcellsanläggningar där det produceras el, säger Sixten.

– Jag kan inte heller komma på en specifik, men jag tycker det är väldigt roligt att installera laddboxar. Vi arbetar med 3-4 olika leverantörer men Defa power har blivit en personlig favorit, den håller hög kvalité och är enkel. Vi har ett samarbete med Tranås Energi, där jag sätter upp alla laddboxar som de får beställningar på, berättar Rasmus.

 

Vad är det roligaste att leverera på en elinstallation?

– Det roligaste är när man har gjort ett bra jobb och har en nöjd kund, säger Rasmus.

– Ett extra roligt moment är det sista, när man får igång allt – och det fungerar, avslutar Sixten.

CSA Installation AB

Hörngatan 1

573 42 Tranås

076-164 34 44