Programmerbart styrsystem

PLC - programmerbart styrsystem

PLC står för Programmable Logic Controller och är hjärtat i moderna industriella automationssystem. Dessa robusta, pålitliga och flexibla enheter används för att styra maskiner och processer i en mängd olika tillämpningar. Systemet används främst inom industriell automation och talar till exempel om vad en robot eller en automationsutrustning ska göra 

Vad är en PLC?
En PLC är en digital dator som är utformad för att styra maskinprocesser i industriella miljöer. Den skiljer sig från vanliga datorer genom att den är byggd för att tåla hårda förhållanden som damm, fukt, värme och vibrationer. PLC:er är programmerbara enheter som använder ett operativsystem för att utföra specifika uppgifter. PLC-programmering är en viktig färdighet för ingenjörer och tekniker som arbetar inom automations- och styr industrin.

Implementering av PLC-system
För oss är det viktigt att förstå kundens specifika krav och behov innan vi designar en PLC-lösning. Vi vill skapa anpassade PLC-program som effektivt automatiserar kundens processer. När vi har hittat den bästa lösningen för kunden installerar och integrerar vi dem med befintliga system och maskiner. Vi testar noggrant systemet för att säkerställa att det fungerar korrekt och uppfyller alla specifikationer. Självklart ger vi kontinuerlig support och underhåll för att garantera att systemet fortsätter fungera optimalt.

På CSA installation har vi lång erfarenhet av PLC programmering och hjälper flera kunder i olika branscher. Allt från tillverkningsindustrin och logistikautomation till värme och kyla. Vi arbetar främst med Siemens produkter men har även erfarenhet av andra system och är flexibla för att möte just dina behov.

Har du frågor kring PLC-programmering? 
Kontakta mig!

Victor Furnander

victor.furnander@csainstallation.com

073-051 48 65

CSA Installation AB

Hörngatan 1

573 42 Tranås

076-164 34 44